» » » ҒАЛЫМДАР ЕТ ЖЕУДІҢ КӨҢІЛ-КҮЙГЕ ТІКЕЛЕЙ ӘСЕР ЕТЕТІНІН АНЫҚТАДЫ

ҒАЛЫМДАР ЕТ ЖЕУДІҢ КӨҢІЛ-КҮЙГЕ ТІКЕЛЕЙ ӘСЕР ЕТЕТІНІН АНЫҚТАДЫ

Айдар: Басқа тақырыптар / Білгенім – бір тоғыз

Ғалымдар ет тағамын тұрақты тұтыну миға қуаныш сыйлап, көңіл-күйдің көтеретінін анықтадыдеп жазды Stan.kz.
Зерттеу барысында, әлемнің әр түрлі еліндегі адамдарға онлайн-сауалнама жүргізген. Олар ет жеген сайын көңіл-күйлерін сипаттап, айтып отырған.
Зерттеу нәтижесі бойынша ғалымдар мынадай тұжырымға келді: 18-29 жас аралығындағы адамдардың көңіл-күйі күнделікті тамақ рационында еттің болуына байланысты екен. Ал егер, ет тағамын тұрақты тұтынатын болса, миға серотинин, яғни қуаныш гормоны түседі.