Facebook WhatsApp Instagram

Әлем

0

Дәрігерлер жылытылған күріштің зияны туралы айтты

Азық-түлік стандарттары агенттігі мен Англияның Ұлттық денсаулық сақтау қызметінің дәрігерлері қыздырылған күріштің зияны туралы айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.


Азық-түлік стандарттары агенттігі күрішті ысытып, жылыту емес, оны алдын ала сақтау қауіпті екенін түсіндірді. Мамандардың айтуынша күріште зиянды бактерияның балауыз таяқшасының споралары бар. Қайнағаннан кейін бөлме температурасында қалдырып кейін тұтынсаңыз споралар бактерияға айналып, тамақ ішкеннен кейін ас қорытуда ауырлықтар тудыруы мүмкін. Дәрігерлер жүрек айнуы немесе диареяның да болуы мүмкін екенін ескертеді.
Әдетте ауру белгілері бұзылған тағамды жегеннен кейін бір-бес сағат ішінде дамиды. 
Англияның Ұлттық денсаулық сақтау қызметі күрішті пісіргеннен соң бір сағаттан кейін жеткілікті түрде салқындаған кезде тоңазытқышқа жіберуді ұсынады. Сарапшылар оны бір реттен жиі емес бу түзілуіне дейін қыздырып, күндіз жеген жөн деп санайды.
Пікір қалдыру

Сіз робот еместігіңізді растаңыз - [] *: