Facebook WhatsApp Instagram

Қоғам

0

Ұнтақ ботқасының зияны аталды


Ұнтақ ботқасының құрамында глютеннен басқа пайдалы зат жоқ. Ол жайында
Stan.kz жазды.
Бұл туралы НТВ телеарнасында гастроэнтеролог Анжелика Шакирова мәлімдеді.
Дәрігер ұнтақтың оңай сіңетінін және сіңірілетінін түсіндірді, бірақ онда вдәрумендер жоқ. Соның салдарынан қант пен май қосылған сүтте дайындалған жарма «нағыз жоғары калориялы тағамға» айналады. Шакирова ботқаның қауіптілігі - бұл фит қышқылының әсерінен организмнен кальцийдің шығарылуын бұзуы мүмкін.
Өз кезегінде диетолог Марина Макиша фитин қышқылы ағзаға магний, мырыш және темір сіңуін қиындатады және кальцийдің шығарылуын күшейтеді, сондықтан адам кариес пен остеопорозды дамыта алады деп түсіндірді.
Бұған дейін неміс ғалымдары жүйелі түрде қолданған кезде оның ішек шырышты қабығына зиян келтіретін бірнеше өнімдерді тізіп шығарған. Мамандардың пікірінше, сіз пісірілген, шоколад және мармеладта кездесетін қарапайым және тазартылған қанттардан аулақ болуыңыз керек. Сондай-ақ, шұжықтарды сирек пайдалану керек (аптасына бір реттен көп емес) және маргарин мен майонезді толығымен алып тастаңыз.
Пікір қалдыру

Сіз робот еместігіңізді растаңыз - [] *: