Facebook VK WhatsApp Instagram

Қоғам

0

Жүзімнің қауіпі аталды

Агроном, ауыл шаруашылығы маманы Владимир Викулов жүзімнің қауіпін атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі. 
Оның айтуынша, барлық жүзім сорттарында қант көп болады, негізінен глюкоза мен фруктоза түрінде болады, олар өте тез сіңеді. 
"Сіз жүзімнің бұтағын жеген сияқтысыз, бірақ оның салмағы бір килограммға тең болуы мүмкін, ал сіз 150 грамм фруктоза қосып аласыз, бұл денеге ауыр соққы", - деді  Владимир Викулов.
Сонымен қатар, Викуловтың сөзіне қарағанда, жүзімдікті өсімдік зиянкестерінен қорғау үшін үнемі түрлі химиялық заттармен өңдейді. Бұл мыс, күкірт, фунгицидтер, олар міндетті түрде жүзімке сіңеді. Осыған байланысты агроном жидектерді мұқият жууды ұсынады.
Пікір қалдыру

Сіз робот еместігіңізді растаңыз - [] *: