"50 граммы жеткілікті": Дәрігер бауырды жақсартатын өнімді атады
Тәулігіне кем дегенде аз мөлшерде сүзбе тұтынсаңыз, бауырдың жұмыс тиімділігін мен жалпы жағдайын жақсартуға болады. Бұл туралы диетолог Нұрия Дианова айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Sputnik радиосына берген пікірінде маман сүт өнімінің құрамындағы метионин амин қышқылы бауырдағы артық майды кетіреді дейді.
"Түзбе құрамында ең жақсы комбинациялар бар. Соның ішінде метионин де бар. Бұл амин қышқылы бауырға, кез келген бауыр ауруына өте жақсы әсер етеді. Метионин бауырдағы майдың мөлшерін азайтуға көмектеседі деп айтар едім. Ғылыми тілмен айтқанда, сүзбе бауыр жасушаларының метаболизмін жақсартады деп айта аламыз", –деп түсіндірді Дианова.
Диетолог денсаулықтың нығаюйына әсер ететіндей әсерге жету үшін күніне кемінде 50 грамм сүзбе тұтыну керектігін атап өтті.
"Орташа статистикалық адамның тұтынуы керек сүзбенің ең аз мөлшері күніне 50 грамм. Алайда ер адамдарға оны көбірек тұтынуға болады. Менің пікірімше, сүзбені тамақтанудың кез келген уақытында жеуге болады, бірақ тұтыну мөлшерінде айырмашылық бар.Таңғы асқа 50 грамм сүзбе жеткілікті. Түскі асқа 100 граммға дейін сүзбе жеуге болады, ал кешкі асқа да 100 грамм мөлшерде жеуге болады", – деп кеңес берді дәрігер.