Тіркелген және сертификатталған диетолог Мира Илич шоколадтың ең пайдалы түрін атады, деп жазады stan.kz жазды.
Оның ұсыныстары Огайо штатының Кливленд қаласында орналасқан американдық клиниканың сайтында жарияланған.
Оның айтуынша, шоколад құрамындағы какао бұршақтарындағы флавоноидтардың арқасында жүрекке пайдалы болады.
"Бұл антиоксиданттар, олар сіздің ағзаңыздағы жасушаларға зиян келтіретін бос радикалдармен күреседі", - деп түсіндірді маман.
Флавоноидтардың көмегімен шоколад холестерин деңгейін бақылайды, қан қысымын және қан ұйығыштығының пайда болу қаупін азайтады, сонымен қатар өмірлік маңызды мүшелерге қан ағымын жақсартады.
Илич қара шоколадқа артықшылық беруді ұсынады, өйткені оның құрамында флавоноидтарға бай какао бұршақтары көп.
"Неғұрылым қара болған сайын, соғұрлым жақсы! 70-тен 85 пайызға дейін какао бар шоколадты жеңіз"- дейді диетолог.
Ол әртүрлі қоспасы бар шоколадтардан да бас тартуға кеңес берді. Ерекшеліктер жаңғақтар мен жемістер болды.
Иличтің айтуынша, шоколадтың күнделікті мөлшері - 30 грамм. Ал десерттің стандартты плиткасында, әдетте, 100 грамм бар екенін ескере отырып, күніне 1/3-ден артық шоколад жеуге болмайтынын баса айтты. Бұл жағдайда адам артық салмақ жинамайды және денеге пайдалы антиоксиданттар алады.